Zo kun je ongedierte voorkomen

Het zal bijna iedereen wel eens overkomen, of overkomen zijn: ongedierte in huis. Het is erg vervelend en soms schamen mensen zich er zelfs voor. Echter is dit niet nodig, het overkomt velen. Daarnaast zijn er bepaalde dingen waar je zelf op kan letten zodat je de kans om ongedierte in huis een stuk kleiner maakt. Je kunt in dit artikel een aantal tips lezen om ongedierte tegen te gaan. Soms kan het echter zo zijn dat je al vele tips uitgeprobeerd hebt en je er niet zelf vanaf komt. Dan is het aan te raden een ongediertebestrijder in te schakelen. In het geval van bestrijden van bijvoorbeeld wespen of bedwantsbestrijding is dit aan te raden.

Tip 1. Een schoon huis is minder aantrekkelijk voor ongedierte

Eigenlijk een best logische tip, maar nooit onverstandig om toch nog een keer aan te kaarten: houd je huis schoon. Ongedierte houdt namelijk niet van schoon. Het schoonhouden van je huis kan dus al een hoop ongedierte buiten de deur houden. Stof, stofzuig en dweil of swiffer wekelijks het hele huis. Daarnaast is het opruimen van je vaat ook belangrijk, we maken ons er namelijk vast allemaal wel eens schuldig aan en laten de vaat staan. Maar dit trekt veel ongedierte aan, doe je bord of glas in de vaatwasser of was hem af om ongedierte te voorkomen.

Tip 2. Vul alle naden en kieren

Ongedierte vind het heerlijk om in een donkere naad of kier te kruipen. Het is juist daarom handig naden en kieren te dichten die naar buiten doorlopen, zo voorkom je dat ongedierte je huis binnen kan dringen.

Tip 3. Schakel een professional in als het niet lukt

Houd je je huis schoon, heb je naden en kieren gevuld maar heb je toch last van ongedierte? Dan is het inschakelen van een ongediertebestrijder aan te raden. Zij weten namelijk vele malen beter hoe ze grondig en efficiënt te werk moeten gaan zodat het ongedierte niet terug zal keren. Muizen bestrijden kan bijvoorbeeld een lastige opgave zijn omdat deze diertjes in gat en kieren kunnen komen waarvan je zou denken dat het hen niet zou lukken. Heb je dus last van ongedierte, schroom dan niet om een bestrijdingsdienst in te schakelen.